Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerelem

Az első szerelem
Az első szerelem mindenki számára emlékezetes...
 

Az első szerelem, az első csók, az első igazi, örök nyomot hagyó élmények, tapasztalatok a másik nemhez fűződően... mindezt mindig valami misztikum lengi körül, varázslat, amelynek emléke szinte kivétel nélkül mindannyiunkban tovább él, elkísér, és bizony hatással van későbbi kapcsolatainkra is.
 
Kérdés persze, mit tartunk első szerelemnek. Az óvodában, kisiskolásként bimbózó vonzalmakat, a később mámorba ringató plátói érzelmeket egy elérhetetlen vagy elérhetetlennek vélt valaki iránt, vagy az első "valódi" kapcsolatot, amelyben szeretünk, és amelyben viszontszeretnek.
 
Talán utóbbit nevezhetnénk igazán joggal első szerelemnek, hiszen ez az az élmény, amelyre később valamennyien emlékezünk. Az első érzelmekre, az első erotikus élményekre, az első igazi párkapcsolatra. Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban milyen benyomások, tapasztalatok érnek bennünket, hiszen ezek az első élmények nagyban meghatározzák a későbbi párválasztásainkat, kapcsolatainkat is.
 
A legtöbb ember ugyanis jellemzően hasonló típusú párokat választ magának élete során - az elsőhöz hasonló típusúakat. Ahogyan első szerelmünk bánik velünk, azt tapasztalatok híján hajlamosak lehetünk etalonnak gondolni, de legalábbis elfogadni és normálisnak hinni. Gond csak akkor van, ha esetleg mégsem az, mégis, a későbbiek során is ezt keressük aktuális társunkban.
 
Az első szerelem rengeteg mindenre tanít. Egy egészséges párkapcsolat kialakításának és fenntartásának képességére, kölcsönös bizalomra, gondoskodásra, egy kapcsolatban felmerülő esetleges problémák, helyzetek kezelésére, a szerelmünkkel való (huzamosabb) együttlétre, egymás megismerésére, elfogadására.
 
Az első szerelemhez hasonlóan az első csalódás is mély nyomokat hagyhat. Van, hogy ez defenzívvé tesz a másik nemmel szemben, és érzelmeinket a következőkben tudatosan próbáljuk irányítani egy újabb csalódást elkerülni akarván. Később persze rájövünk, hogy nem a csalódás elkerülésére, hanem egy mindkét fél számára boldog, teljes kapcsolat megteremtésére kellene inkább törekednünk, hiszen ha valami véget ér, az szükségképpen borús, ám addigra már megannyi gyönyörű élmény gazdagítja életünket a kapcsolatnak köszönhetően.
 
Sokan vallják, hogy igazi romantika, varázs egyedül az első szerelem kiváltsága. Szerintem ez nem feltétlenül kell, hogy így legyen.
 
Szerelmi varázslat szingliknek
Lépések:
• Írd össze mindazokat a tulajdonságokat, amelyeket szeretnél megtalálni egy partnerben fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális vonatkozásban. Ne felejtsd el felírni azt sem, hogy ennek a partnernek szeretnie kell téged, és vonzódnia kell hozzád, és ennek a részedről is így kell lennie.
• Olvasd át a listádat, és győződj meg róla, hogy nem írtál-e fel egymással ellentétes igényeket.
• Ezután írd össze az összes saját tulajdonságodat.
• Hasonlítsd össze a két listát. Megvannak benned azok a tulajdonságok, amelyek alapján méltó párja lehetsz ennek az „álompartnernek”? Ha nincsenek, akkor még van min dolgoznod. Kezdd el kimunkálni magadban azokat a tulajdonságokat, amelyek kiegészítik megálmodott szeretőd tulajdonságait.
• Egy hónap múlva újra vesd össze a két listát, és vizsgáld meg, hogy megvan-e közöttük az egyensúly. Hajts végre minden olyan változtatást, amelyet a listák alapján végre kell hajtanod annak érdekében, hogy a listák megfelelő összhangban legyenek egymással.
• Helyezd ezeket a listákat lakásod szerelem részére, és légy fogékony mindarra, aminek a bekövetkezését célul tűzted ki. 
A szerelem és házasság helyét a bejárathoz képest lakásod északkeleti részén találod.
Ne felejtsd el, hogy némi tökéletlenség ízesebbé teszi az életet. Ha megtanulod elfogadni az emberi gyarlóságokat, megértéssel gazdagíthatod a szerelmet, és együttérzéssel fordulhatsz önmagad és mások felé is.
 
 
Az első találkozás
 
Bemutatnak egy srácnak, vagy leszólít egy fiú egy táraságban. Figyeld a testtartását! Ha egyenesen háttal, testtel és vállal néz feléd, és a lábfeje is a te irányodba mutat, akkor érdeklődik irántad. Ez a kéztartás a fiúknál figyelemfelhívó magatartásra utal: tudat alatt így keltik fel a partnerük figyelmét a férfiasságukra. Lányoknál ugyanezt jelenti a csípőre tett kéz: vegyél észre!
Rossz jel: a keresztbe tett kéz vagy a láb!
 
Ha újra találkoztok!
 
Már egy ideje figyeled a srácot, és most újra találkoztok. Biztosan tetszel neki, ha felcsillan a szeme, amikor észrevesz téged és rád mosolyog! Ha úgy köszön neked, hogy hozzád ér és a testével feléd fordul, és ha közelebb lép hozzád, mint általában az idegenek, azaz belép az intim szférádba, nyert ügyed van. Ha beszélgetés közben állja a tekintetedet pár pillanatig, majd elkapja a fejét és zavartalan zsebre dugja kezét, akkor nem tudja, hogyan közelítsen hozzád. Bátorítsd őt!
Rossz jel: Beszélgetés közben unottan a társaságot nézi, és csak olykor-olykor pillant rád!
 
Romantikus vacsi
 
Mire ügyeljen, ha meghívták egy romantikus vacsorára?
Ha felragyogott a szerencsecsillaga, s a becserkészett pasi hirtelen felindulásból vagy nagyon is határozott kéjvágyból meginvitál bennünket egy romantikus vacsorára, néhány apróságra feltétlenül oda kell figyelnünk, hogy az este végén elégedetten vehessük tudomásul, már megint mi győztünk. Ime az ajánlatok:
- Az első találkozóra nem illik túl nagy késéssel érkezni (némi késés azért nem árt, hadd izguljon, eljövünk-e?).
- Öltözködésünk legyen inkább szolid, de azért kínáljon meglepetéseket a szemnek. Sminkünk szintén ne legyen harsogó, de emelje ki az előnyös vonalakat. A mély dekoltázsú ruhákat, vagy a miniszoknyát tartogassuk későbbre. Sok férfi "megijed" az ilyen nyílt kihívásoktól.
- Ha vacsorára hívnak bennünket, ne hivatkozzunk a diétánkra. Ezt - mégha diétázunk is - függesszük fel erre az alkalomra. A legtöbb férfi a jó étvágyú, jó borokat kedvelő hölgyek társaságát "díjazza".
- Az első közös vacsoránál még véletlenül se kerüljenek szóba a korábbi szerelmek, kapcsolatok.
- Viselkedjünk természetesen, amely sokkal megnyerőbb, bátorítóbb, mint a kihívó kacérság.
- Ne terheljük a társalgást magánéleti problémákkal, munkahelyi zűrökkel vagy féltékenységre utaló megjegyzésekkel.
- Ne szaladgáljunk ki állandóan a mosdóba a"sminkigazítás" ürügyével.
- Ne feledje: a vacsorameghívás nem jár bonusz ágyjelenettel.
- Ám minden előfordulhat, ezért legyen Önnél mindig óvszer!
Ha ezeket a szabályokat sikerül betartani, akkor nemcsak egy kellemes estét tölthetünk el álomlovagunk társaságában,de nagy valószínűséggel számíthatunk a következő meghívásra is. Ami pedig azt jelenti, hogy kiszemeltünk vonzónak találja és kedveli az új partnerét. Ez pedig igéretes jövőt sejtet.
 
A szerelem útját a nevetés kövezi ki

 
 Tudósok szerint a humorérzék nagy agyi kapacitást és jó partnerkapcsolati lehetőségeket jelent.
Egy friss kutatás megerősíti azt az eddig is jól ismert sztereotípiát, amely szerint a nők szeretik a vicces férfiakat, a férfiak pedig szeretik, ha a nők nevetnek a vicceiken. Igaznak tűnik az az elmélet is, amely szerint a tréfás emberek vonzóak is.
Eric Bressler (Westfield State College, Massachusetts) és kollégája, Sigal Balshine (McMaster University in Hamilton, Ontario) 200 egyetemi hallgatónak mutatott fotókat az ellentétes nem képviselőiről. Minden kép alatt az illetőtől származó idézetek voltak, köztük szellemesek és unalmasak, mint például "A középiskolám annyira durva volt, hogy külön halottkém tartozott hozzá", illetve "Szívesebben megyek iskolába gyalog, mint busszal."
A nők a humoros férfiakat jobb potenciális partnerként osztályozták, hiszen barátságosak, viccesek és sikeresek. A férfiaknál viszont nem sokat nyomott a latban egy-egy szellemes idézet. A kutatók ebből arra következtettek, hogy mindkét nem számára fontos a másik humorérzéke, de egészen másként. A nők azt szeretik, ha partnerük humoros, a férfiak pedig azt várják el cserében, hogy a nők értsék a humort. 
Nevettess meg!
Egy következő tanulmányban a kutatók arra kértek 130 diákot, hogy képzeljenek el két embert az ellenkező nemből. A kettő közül az egyik szórja a poénokat, a másik jól szórakozik rajtuk. Aztán megkérdezték a résztvevőket, hogy melyiküket választanák, mint lehetséges szerelmi partnert.
A nők általában a humoros férfit választották, míg a férfiak a humort értő nőt. Bressler, a kutatás vezetője szerint ezek az eredmények megvilágítják, hogy egyáltalán miért fejlődött ki az emberben a humorérzék.
Egyes elméletek szerint a nők azért választják a szellemes férfiakat, mert sziporkázásuk aktív és egészséges agyuknak, illetve jó génjeiknek köszönhető. A humorérzék csillogtatása egyben a kreativitást és az intelligenciát is mutatja.
Ha ez az elmélet igaz, akkor az a nő, aki vicces partnert választ magának, nagyobb valószínűséggel szül majd genetikusan erős, életképes utódokat. Ez az úgynevezett szexuális szelekció tehát a tréfás férfiaknak és a tréfát értő nőknek kedvez.  Egyelőre mindez csak elmélet, ráadásul csak észak-amerikai diákokon vizsgálták. De ahogyan a biológusok egyre több gén működését írják le, megtalálhatják azt is, amely a humorérzékért és a mentális higiéniáért felelős az agyban.
A hölgyek egy hétköznapi jó tanácsot azért leszűrhetnek a fenti kutatások eredményeiből: ha egy férfi nem tetszik nekik, ne nevessenek a viccein.
 
5 dolog, amit az első 10 másodpercben megtud rólad
 
 
1. MI, SRÁCOK AZONNAL ÉSZREVESSZÜK RAJTAD, HOGYMENNYIRE ÉRDEKLŐDSZ IRÁNTUNK.
Hogyan vesszük észre: Egy jóképű srác lép be a kávézóba. „Meg kell szereznem”, gondolod magadban. Már kezdődik is a teljesen automatikus flörtprogramod: megnyalod a szád, beletúrsz a hajadba, egy kicsit átlósan tartod a fejed. Mikor megmutatod a nyaki ütőeredet, bizalmat jelzel. Évezredes jeleket küldesz felénk. A viselkedéskutatók ezt nonverbális (nem szavakkal kifejező) kommunikációnak nevezik.
Hogyan kezeljük: Amennyire nem tudatosan küldöd ezeket a jeleket, annyira nem tudatosan vesszük mi, fiúk a jelzéseket. A viselkedésed azt üzeni nekünk: „Szólíts meg!” És máris válaszol a testünk: rád nézünk, imponálni akarunk neked. Mint a páva, mikor kiterjeszti a tollait, mi is feléd fordulunk, hátrahúzzuk a vállunkat és hűvösen mosolygunk.
Hogyan verhetsz át minket: Kikerülhetsz minden nem szóbeli jelzést, elhitetheted a sráccal, mennyire tetszik neked, de ne csodálkozz, ha lelép egy másik lánnyal. Mi ugyanis még nem tudunk gondolatot olvasni.
 
2. ÉSZREVESSZÜK, HA BIZONYTALAN VAGY
Hogyan vesszük észre: Haj, fül, orr – alig van rész a fejeden, amit ne érintenél meg, mióta a buszon rád mosolygott egy srác. Visszamosolygás helyett magadat tapizod – na szép…
Hogyan kezeljük: Olyan ügyetlen vagy, mint a Liza csak egy van főszereplője? Köszi, nem! Ha viszont segélykérő pillantással nézel ránk, az nagyon tetszik nekünk!
Hogyan verhetsz át minket: Nem tudsz átverni minket, viszont gyakorolhatod a magabiztosságot. Hogyan? Játssz az egyik barátnőddel Tandem-játékot! Menjetek el egy buliba, váljatok szét, és minden vendégért, akivel beszélgetni kezdtek, kaptok 10 pontot. Akinek több pontja van, az nyert!
 
3. ÉSZREVESSZÜK, HA FOGLALT VAGY
Hogyan vesszük észre: A szemed elárul téged. Vagy teljesen „kikapcsolt” állapotban van, vagy különösen világít. Ha van barátod (és szereted), akkor nincs értelme szemezni srácokkal, de ha barátot keresel, és megtetszik valaki, akkor valami hívogató fény gyúl a szemedben – egy ragyogó fény.
Hogyan kezeljük: Természetesen attól függ, tetszel-e nekünk. Ha többet akarnánk tőled, csalódottak leszünk. Minden más esetben teljesen mindegy, mit üzen nekünk a szemed.
Hogyan verhetsz át minket: Három másodperc szemkontaktus érdeklődést jelent. Ez tény. Ha nem akarod egy srác tudomására juttatni azonnal, hogy tetszik neked, akkor hunyd be a szemed.
 
4. ÉSZREVESSZÜK, HA EL VAGY TELVE MAGADTÓL
Hogyan vesszük észre: Mindenki más csöndes helyet keres magának a bárpult szélén, te viszont oda ülsz, ahol mindenki láthat. Ha észreveszel egy helyes srácot, nem vársz sokáig. Te teszed meg az első lépést, te szólítod meg.
Hogyan kezeljük: Meg kell adni, hogy a túlságosan nagy önbizalommal rendelkező lányoktól félni kezdünk. Mi szeretnénk lenni a kőszikla az életedben, a védelmeződ – és nem akarjuk kicsinek érezni magunkat melletted. De nagyon szexisnek találjuk a kicsit vagány (nem arrogáns) viselkedést. Az önmagukkal összhangban lévő lányok lazaságot sugárzanak. Ezt érdekessé tesz – és kellemes.
Hogyan verhetsz át minket: Ha tartasz attól, hogy agyoncsapod a barátodat a magabiztosságoddal, akkor hagyd nyugodtan menni. Fogd vissza magad egy kicsit, és ne áruld el neki azonnal, hogy a nagy szenvedélyed az ejtőernyőzés.
 
5. ÉSZREVESSZÜK, HA FELÜLETES VAGY
Hogyan vesszük észre: Ha ilyen kérdéseket intézel hozzánk, hamar rájövünk: „Te melyik városrészben laksz?”, „Mennyi zsebpénzt kapsz?”, „Mit csinálnak a szüleid?”, „Mennyibe került ez a nadrág?”, „Milyen márkájú ez a dzseki?”, „Te is csak Evian-vizet iszol?”
Hogyan kezeljük: Legyen gazdag vagy szegény, egy srác sem szereti, ha csak az alapján ítélik meg, mije van (vagy éppen mije nincs). A létezés a lényeg és nem a birtoklás, nem?!
Hogyan verhetsz át minket: Peched van: ha egy elkényeztetett luxus-csajszi vagy, aki csak a vastag zsebű pasikra bukik, akkor ezt azonnal felismerjük, és gyorsan lepattanunk!
 
    Lopj titkokat a kapcsolatodba!
 
Nyitott könyv vagy a kedvesed számára? Vigyázat! A legújabb kutatások szerint a hosszú távú kapcsolat legnagyobb ellensége a túlzott kiszámíthatóság. Vagyis jobban jársz, ha megőrzöl magadnak néhány titkot, és megtanulsz hallgatni is.
Van egy ismerősöm (nő az illető), aki saját bevallása szerinti egyhangú életén úgy próbál enyhíteni, hogy különösen nagy figyelmet szentel az ünnepeknek. Ilyenkor napokon keresztül aprólékosan – és titokzatosan – készül a nagy eseményre. Ám a kedvese, akivel évek óta egy párt alkotnak, nem igazán fogékony erre. Így hősnőnk hiába várja a csillogó és nagyszabású viszonzást, az rendre elmarad, amit ő általában úgy fordít le magának, hogy az izgalmak helyett már megint csalódnia kell. De vajon elég-e évi néhány alkalommal igyekezni? És ki a felelős azért, ha halálra unjuk magunkat a saját életünkben?


Szerelmi stabilizátor

Persze nem könnyű egy kapcsolatba visszalopni a gyomor tájékára telepedő pillangókat, amikor a kötelék (jó esetben) minden nappal szorosabbá és intimebbé válik. Pláne, hogy mindenhonnan azt hallod, hogy a mindenek felett álló nyitottság és őszinteség a szerelem legfőbb stabilizátora. De talán mégiscsak melléfogunk ezzel a jó tanáccsal, hiszen a növekvő közelség egyben a másik elbűvölésének esélyeit csökkenti.

A rutin csak látszólag ad biztonságot egy kapcsolatnak. Minél kiszámíthatóbbak a lehetőségek vagy a partner reakciói, annál nagyobb az esély rá, hogy a másik fél el-elkalandozik gondolatban, hiszen – részben tudat alatt – újabb izgalmakat keres. A cél persze nem egy kapcsolaton kívüli titkos élet, hanem az izgalmak visszalopása a jelenlegi életünkbe és a meglévő körülmények közé. Mert az óraműpontossággal váltakozó események még egy viszonylag friss kapcsolatnak is könnyen erejét vehetik. Ugyanakkor az sem valószínű, hogy a párod kitörő örömmel fogadná, ha egyik napról a másikra gyökeresen megváltoznál, hogy színt vigyél a hétköznapokba. Sajnos a titokzatosság egy legkevésbé sem erőltethető erény. De megtalálhatod magadban!
Fedezd fel önmagad!

Először is tedd fel a kérdést: „Mennyire vagyok titokzatos saját magam számára?” Miután jó néhány évet kipipálhatsz már saját éned társaságában, nyilván úgy gondolod, nagyon is jól ismered azt, ami és aki vagy, amivé és akivé fejlődtél. Pedig bizonyára akadnak olyan titkaid, amelyeket még magadnak sem vallasz be szívesen. És egész biztosan van olyan oldalad, amely még gyomlálásra vár, és amelynek megművelése újabb lökést adhat a kisugárzásodnak. Gondolkodj csak el! Mi az, amiért régen éltél-haltál? Ha akkoriban szorosan hozzád tartozott, biztos, hogy újra örömödet lelnéd benne.


Ne kürtöld világgá a gyengeségeid!

Te magad is csak akkor fogod elhinni, hogy ura vagy a helyzetnek, ha mások is magabiztosnak látnak. Így nem célravezető nyilvánosan azon keseregned, mennyire gyengének/bizonytalannak/lúzernak érzed magad. Mit tegyél, ha mindez kikívánkozna? Folytass belső párbeszédet! Mondd el magadban, mitől szorongsz vagy érzed magad rosszul. Egyébként se mondj ki mindig mindent, ami az eszedbe jut. Ha életed minden rezdülését megosztod a pároddal, nyitott könyvvé válhatsz, és a saját kíváncsiságodat is kioltod.


A pasi titkos világa

A férfiak diszkrétebbek nálunk, és kevésbé kínozza őket a késztetés, hogy mindent az orrunkra kössenek. Ráadásul hidegrázásuk van a „Hát ezt nem gondoltam volna rólad!” típusú mondatoktól, amit szemrehányásként kapnak, miután kínos információkat szivárogtatnak ki, ártatlannak vélve magukat. A csalódás elkerülése végett érdemes tudatosítani, hogy sosem állíthatod a másikról, hogy úgy ismered, mint a tenyeredet.


Addig jó, amíg úgy érzed, vannak még a személyiségében felfedezésre váró területek, és képes megújulni. Mindig lesznek dolgok, melyek rejtve maradnak a szemed előtt, és amelyek napvilágra kerülése, bár félelemmel tölthet el, mégis langyos szellőként simíthat végig a kapcsolaton. És éppen ez az a klíma,amelyben a titkok vígan tenyészhetnek.
Veszélyes vizeken...

Ha viszont egy kapcsolat már gyenge lábakon áll, az érzelmek kihűlésnek indultak, vagy éppen a bizalmatlanság dominál, nagy rizikót jelenthet titokzatoskodni. Ilyenkor sokkal inkább nyílt párbeszédre van szükség, mint arra, hogy mindenki a saját, másik előtt rejtett világába menekülve taktikázzon, minél több időt távol töltve a krízistől. Ebben az esetben még egy ártatlan titok is botránnyá dagadhat, amely könnyen vezethet szakításhoz. Ilyenkor tehát előbb a válságot kell orvosolni, és csak ha a béke helyreállt, érdemes bevetni az elbűvölés fegyvereit.
• Kezdd apró dolgokkal! Például tegyél meg mindent azért, hogy a közös éjszaka a szokásosnál intenzívebbre sikeredjen, vagy indítványozd, hogy ne otthon, a tévé előtt adjatok találkát egymásnak, hanem randizzatok ott, ahol rátok törhet a nosztalgia.

• Biztosan fel tudod idézni, hogyan tetted magad érdekessé a megismerkedésetek idején a párod szemében, milyen trükköket dobtál be, és milyen információkat árultál el magadról a meghódítása érdekében. Ez a kis időutazás rá is felvillanyozó hatással lesz!

• Ha még a kapcsolat kezdetén jártok, ne zúdítsd rá az egész életedet az első pár randi alkalmával. Emellett pedig ne adj ki magadról önként negatív információkat. Ugyan mi köze ahhoz, hogy előtte fél évig nem volt egy darab randid sem, vagy éppen ahhoz, hogy az exed egy őrjöngő vadállat? Nem kell a múltad minden rezdülését ismernie ahhoz, hogy megszeressen!

• A meglepetések nemcsak arra jók, hogy a kreativitásodat fitogtasd, hanem olyan „beindító erejük” van, ami máshoz nem fogható. Egy kis odafigyeléssel könnyen a végére járhatsz annak, mire vágyik a párod – akár a hálószobában, akár egy szokványos estén. Persze a dolog úgy az igazi, ha nem egyoldalú, tehát hol az egyikőtök, hol a másikótok igyekszik színt vinni az együtt töltött időbe.
• A napi mókuskerék gyilkos hatással van. Ha egyforma napok követik egymást, és még ahhoz sincs energiátok, hogy este megbeszéljétek, kivel mi történt aznap, könnyen eltávolodhattok egymástól. A férfiak nagyon is díjazzák a kreativitást, így ha úgy látnád, hogy ő süppedt bele túlságosan a megszokások mocsarába, rántsd ki onnan valahogyan. Vegyél színházjegyet,hívd meg a barátaitokat, szervezz hétvégi kiruccanást. A lényeg, hogy ne várd, hogy ő lépjen!

• Ne légy követelőző és ne faggatózz! A férfiak sokkal hamarabb feltárják a titkaikat, ha nem érzik azt, hogy ezt el is várják tőlük.

• Bízz a megérzéseidben és az ösztöneidben! A tested és a lelked elárulja, mikor mire van szükséged. A száraz utasításoktól (Unatkozom, azonnal mozduljunk ki!) azonban csak begörcsöl, hiszen így azzal szembesíted, hogy valamit rosszul csinál. Vezesd rá inkább könnyed célzásokkal, vagy ha még mindig nem kapcsolna, írj neki egy kedves e-mailt vagy SMS-t. (Vacsora nálam ekkor és ekkor. A bort te hozod!) Hidd el, minden ilyen egyéni akció meghálálja magát!
Tippek szakítás utáni felejtéshez
Itt az ideje hogy elfogadd a döntését.Mint már a szakításról című cikkünkben elolvashattad,jót tesz ha kisírod magadat.Most segítünk,hogy garantáltan elfelejtsd,és pár hét múlva ez az időszak életedben már csak egy furcsa emlék legyen.
Tippek,hogyan felejtsd el:
* Próbálj nem haraggal és gyűlölettel gondolni rá,ami lehet hogy eleinte nem fog menni!
* Ne ordibálj vele,ne vágd hozzá a hibáit,mert így még tovább fajul a helyzet.
* Ne könyörögj neki hogy vegyen vissza,ha akar tőled valamit,akkor majd ő szól!
* Viselkedj közömbösen,csinálj úgy mintha nem érdekelne!
* Ne kezdj el hülyeségeket kitalálni,hogy beteg vagy,vagy hogy ez meg az bajod lett a szakítás után miatta!
* Tiszteld meg annyival,hogy elfogadod a döntését,ne erőltesd hogy ha már nem  szeret és nem akar tőled semmit!
* Ne mondd azt neki hogy nem is szerettelek,volt valakim és stb...ő úgy is tudni fogja az igazat!
* Ne fenyegesd hogy teljesen tönkreteszed,meg hogy még meg fogja bánni!Ez neked sem esne jól!
Mielőtt végleg elkezded ezt az elfelejtő tréninget,beszélj meg vele mindent!Tudd meg hogy miért hagyott ott,vagy hogy van-e még visszaút!Annyira jár neked is,hogy ezeket elmondja,de ne légy ideges,ne kezdj el ordibálni,legyél higgadt!
Felejtő tréning:
Első dolgod,hogy nagyon akarni kell a felejtést és meg kell fogadnod hogy legyőzöd ezt az érzést!Te annál sokkal erősebb vagy,hogy egy ilyen rossz belső érzés irányítson és uralkodjon feletted!
Ezután mehet az emlékek eltűntetése: Aranyos kismacik,tőle kapott gyűrűk,vagy bármilyen tárgyak,amikről a régi szép emlékek jutnak az eszedbe:Fogd meg őket,és egy nagy lendülettel válj meg tőlük:ajándékozd el,vagy ha ehez nincs erőd,dobd bele egy dobozba és tedd a szekrényed mélyére!
Amit meg kell tenned:Mindig figyelj arra,hogy ne érezd magányosnak magad,zengjen körülötted az élet!Ha egyedül vagy otthon,kapcsold be a tv-t,és máris nem fogod olyan egyedül érezni magadat!Ilyenkor a sírós romantikus filmek számodra tabuk!
Írj naplót,amiben ki bírod magadból írni a bánatodat!Ha már akkoriban is írtál naplót,azt nehogy elolvasd!Tűntesd el a szekrény mélyére,és csak akkor vedd újra elő,ha már nagyon erős vagy és végleg kiverted a fejedből!
Az idő a legmélyebb sebeket is begyógyítja!Gondolj mindig erre!
Ha már végleg kész vagy,tegyél be valami jó sírós számot,és sírd ki jól magad,ez megnyugtat,de pár hét múlva hidd el már egy könnyet sem bírsz majd a szemedbe csalogatni!Ha van közös számotok,azt nyugtatásképpen egyszer hallgasd meg,de ameddig nem leszel újra elég erős,addig ezt is hanyagold!
Színes programokkal gyors lesz a felejtés.Tarts jó kis bulikat,vásárolj,sétálj,fagyizz a barátnőiddel!Ők biztosan sokat tudnak segíteni!
Öntsd ki a szívedet nekik,utána nagy megkönnyebbülés lesz hidd el!
Próbáld meg úgy szervezni a programjaidat,hogy minnél kevesebbet legyél egyedül!
Kérd meg őket hogy sorolják fel az exed rossz tulajdonságait!Nem érdemelt meg téged,hidd el!
Sminkeld ki magad,legyél igazi bombázó csaj!Vegyél új dögös cuccokat!Élj magadért!
Írd fel egy papírra a nevét,gondold végig az elmúlt időszakot,fogd meg és tépd darabokra!Követheted azt a példát is a filmekből,amikor a gyűrűt a tengerbe dobják!
Sminkeld ki magad,állj a tükör elé,és bizonyosodj meg arról,hogy milyen gyönyörű vagy és nem éri meg egy olyan pasiért esedezni mint ő!
Késztesd magadat mosolygásra,amitől garantáltan jobb kedved lesz!
 
Minden emléket tűntess el,de ha mindenről ő jut az eszedbe,akkor gyorsan űzd el a gondolataidat!
Reméljük segítettünk,élvezd tovább az életet,a sors döntése volt ez is,mint ahogyan az is,hogy mikor talál újra rád a nagy szerelem!
Légy kitartó,erős...Előtted a világ!
 
Erotikát a hétköznapokba!
 
 
Az unalmasnak induló együttléteket egészen apró mozdulatok, gesztusok és figyelmességek tehetik vérforralóan erotikussá. Attól függ, képesek vagyunk-e elkapni az érzékiség olykor szavakkal nehezen kifejezhető jeleit.


 
Azok a szerelmesek, akik csupán rövid ideje vannak együtt, éjjel-nappal egymás társaságát keresik. Minél közelebbi lelki és testi közelségre vágynak, miközben egész lényüket egy össze nem téveszthető bizsergés járja át. A férfi szinte elveszti az eszét, ahogy a nő beletúr a hajába, a nő pedig attól lesz libabőrös, ha meghallja a férfi hangját a telefonban. Az évek múlásával azonban sajnos nagyon is könnyen előfordulhat, hogy a férfit már hidegen hagyja, ha a nő fésülködik. A nő sem várja már annyira a telefonhívásokat, hiszen a férfi legtöbbször akkor telefonál, ha tisztázni szeretne pár szervezésbeli kérdést. Vajon miért?
A két fél ugyan szereti egymást, de megeshet, hogy már kevésbé figyelnek a másikra, lehet, a napokat a megszokott forgatókönyv ritmusa szerint élik. Holott két ember hosszabb együttélés után is átélhet érzéki gyönyörökkel fűszerezett reggeleket, deleket és estéket. Csakhogy az erotikát nem lehet gombnyomással megrendelni... Viszont gyakorolhatjuk, hogyan legyünk nyíltak mind a saját, mind a partnerünk igényeire. Hiszen a szerelemben is az odaadáson és az önzetlenségen múlik minden. A gesztusokon, az érintéseken, a pillantásokon. Minél figyelmesebbek vagyunk a másikkal, annál érzékibbé, élvezetesebbé, emlékezetesebbé válhat az együtt töltött idő...


 - Meglepetés este:
Első lépésként másolj le egy erotikus novellát, és rejtsd el kedvesed autójának kesztyűtartójában vagy az aktatáskájában. Az irodalmi gyöngyszemre tűzz egy cédulát azzal a felirattal, hogy várlak.... Második lépésként fogadd meztelenül az ágyon.

- Mesék az égboltról:
Foglaljatok helyet a teraszra kitett karosszékekben, és gyönyörködjetek a csillagos éjszakában. Vigyetek magatokkal bort és takarót. Vegyétek észre, milyen szépen fénylenek az égitestek, és találjatok ki történeteket a csillagképekhez. Közben gondoljatok arra, hogy a fűtött szobában ott vár a puha ágy...

-Mozogjatok azonos ritmusra:
Hallgassatok salsát, tangót, romantikus zenét, attól függően, hogy milyen stílust kedveltek. Legyen kéznél ínycsiklandozó bor, a sejtelmes fényekről pedig szépívű díszgyertyák gondoskodjanak. Táncoljatok összebújva, egymást simogatva, szeretgetve.

- Érzéki piknik:
Tegyétek kedvenc takarótokat a nappali közepére. Erre helyezzetek gyertyát vagy pici lámpákat, bort, pezsgőt és finom édes, illetve sós falatkákat. A tejszínhab semmiképp sem hiányozhat a terítékről. Az élmény akkor válhat igazán érzékivé, ha csak kézzel esztek...

- Erotikus kívánságok:
Állítsatok az éjjeliszekrényre egy szelencét, amelybe mindkét fél beledobhatja cetlire írt erotikus kívánságait. Pénteken ürítsétek ki a kazettát... Mindketten húzzatok egy cédulát. Sok szerencsét a megvalósításhoz!

- Ölelkezzetek gyakrabban:
Babusgassátok egymást szeretettel még akkor is (vagy: különösen akkor), ha a kedves idegesen jön haza a munkahelyéről. Az sem rossz, ha étkezés közben az asztal alatt partnered combját a lábaddal kezded el cirógatni.

- Elegáns vacsora:
Csinosítsd ki magad: élvezd az előkészületeket: a fürdést, a krémezést, a sminkelést, a parfümszórást. Az elegáns ruha alatt viselhetsz csipke fehérneműt, de ez esetben akár el is tekinthetsz ezektől a daraboktól...

- Apró szerelmi vallomások:
Mikor mondtátok egymásnak legutóbb azt, hogy "szeretlek"? Szív alakú papírfecnikre írjatok rövid, de szívet-lelket melengető vallomásokat, majd rejtsétek el a kedves ruhái között, a párnája alatt vagy a táskájában.

- Testradírozás:
Iktassatok be egy közös szaunázást vagy wellness-napot. Dörzsöljétek végig egymást a gőz előtt iszappal, vagy szappanozzátok be egymást a zuhany alatt. Vannak fürdők, ahol már létezik páros masszázs is, amikor mindkettőtöket egyszerre kényeztetnek a profi masszőrök.

- Távolságtartás:
Készíts valamit egyedül, de ne árul el, hogy pontosan miről is van szó. Ha elkészültél, találkozzatok valahol, igyatok meg egy pohár bort és meséld el neki, mivel töltötted az időt.